.:: Theognosia ::.

head

Πανορθόδοξη Σύνοδος και Συγκριτιστικός Οικουμενισμός

--- Προφητικὴ Ὁμιλία τοῦ π. Ἀθανάσιου Μυτιληναίου (1991) - Η ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟΣ, Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ (PDF)
(πηγή: Κατάνυξις )


--- Γέροντος Δανιήλ Κατουνακιώτου, Φωνη εξ Αγίου Όρους δια την προσεχή Οικουμενικήν Σύνοδον, 1926 (PDF)

Το επίσημο ανακοινωθέν της Σύναξης των Προκαθημένων στο Σαμπεζύ της Γενεύης και τα έξι (6) σχέδια αποφάσεων τα οποία ενέκριναν και τα οποία θα εισαχθούν στην Πανορθόδοξη Σύνοδο τον Ιούνιο του 2016 στην Κρήτη.

Το πρώτο σχέδιο απόφασης με τον τίτλο "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον" είναι το κλειδί αυτής της Πανορθόδοξης Συνόδου, η οποία έχει ως σκοπό την αναγνώριση του Συγκρητιστικού Οικουμενισμού, Διαχριστιανικού και Διαθρησκευτικού,προκειμένου να ακολουθήσει στη συνέχεια κοινή "σύνοδος" ορθοδόξων και ρωμαιοκαθολικών για την ένωσή τους κατά το πρότυπο της ψευτοσυνόδου της Φερράρας - Φλωρεντίας.

Τα υπόλοπα τρία κείμενα 1) Η αποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας εις τον σύγχρονον κόσμον, 2) Η σπουδαιότης της νηστείας και η τήρησις αυτής σήμερον, και 3) το μυστήριον του γάμου και τα κωλύματα αυτού, αποβλέπουν επίσης όχι μόνο στην αναγνώριση αλλά και στη διευκόλυνση της εφαρμογής του Συγκρητιστικού Οικουμενισμού στην πράξη.

Τα δύο τελευταία κείμενα 1) το αυτόνομο και ο τρόπος ανακηρύξεως αυτού και 2) η Ορθόδοξη Διασπορά, έχουν διορθόδοξο κανονικό ή διοικητικό χαρακτήρα, με επανάληψη των ισχυόντων στην πράξη.

Δογματικές Αντιρρήσεις Ιεραρχών στην αναγνώριση του Συγκρητιστικού Οικουμενισμού από τα σχέδια αποφάσεων της Πανορθόδοξης Συνόδου, τα οποία υιοθετήθηκαν από τη Σύναξη των Προκαθημένων.

--- Ἡ ὑπέρτατη αὐθεντία καὶ ἡ τελικὴ ἀλήθεια τῆς Μεγάλης Συνόδου (PDF)
(πηγή: Ορθόδοξο Περιοδικό “Ο ΣΩΤΗΡ”
(8-3-2016))


--- Η από 18-1-2016 επιστολή του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο (PDF)

--- Η από 5-3-2016 επιστολή του Μητροπολίτη Ναυπάκτου για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο (PDF)--- ΕΚΘΕΣΙΣ Πεπραγμένων της Συνάξεως των Προκαθημένων των Ορθοδόξων αγίων Εκκλησιών. Γενεύη από 22-28 Ιανουαρίου 2016. Εντολή ΔΙΣ :Αριθμ.Πρωτ. 55/13-1-2016 (PDF)


--- Βαδίζοντας προς την Πανορθόδοξη Σύνοδο - Εκδήλωση της Σχολής Γονέων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης (22-2-2016) - Ομιλητές: Καθηγητής π. Γεώργιος Μεταλληνός και Ιερομόναχος π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης (YouTube Video)


--- Καθηγητού κ. Δημητρίου Τσελεγγίδη - ΠΡΩΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ«ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ» (PDF)
(πηγή: Ιερά Μητρόπολις Γλυφάδας (3/2/2016))--- Αγία και Μεγάλη Σύνοδος: Κρίσεις και Προβληματισμοί, Συνέντευξη του Καθηγητή της Δογματικής Δημητρίου Τσελεγγίδη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό "Πειραϊκή Εκκλησία", 24/25/26-2-2016 (YouTube Video)


--- Επιστολή από 11-1-2016 του Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη, με την οποία δεν αναγνωρίζει την πανορθόδοξη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, προς τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο (PDF)

Απάντηση του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου προς τον Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη (PDF)
--- Ο Μητροπολίτης Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης, Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής του Α.Π.Θ., υποστηρίζει ΜΕ ΣΟΦΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ το ΠΑΠΙΚΟ ΠΡΩΤΕΙΟ του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως σε όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία, το οποίο δεν έχει υπάρξει ποτέ στην Ορθόδοξη Παράδοση, και ειδικότερα στην Ορθόδοξη Εκκλησιολογία και Κανονικό Δίκαιο, ως εξής: (PDF)


--- Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου - Όχι στην Μεγάλη Πανορθόδοξη Σύνοδο (PDF)


--- Ποιμαντορική εγκύκλιος σεβασμιότατου μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου, Δραπετσώνας & Άγιου Ιωάννου Ρέντη Σεραφείμ - ΕΠΙ Τῌ ΚΥΡΙΑΚῌ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2016 (PDF)


ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ (ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΓΟΡΤΥΝΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ)

ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ όλη η Ημερίδα της 23-3-2016 με θέμα "Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, Μεγάλη προετοιμασία, χωρίς προσδοκίες" Κατάργηση της ομοφωνίας από τον πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο στη λήψη αποφάσεων από τις 14 αυτοκέφαλες εκκλησίες (PDF) »ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ. ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1901 ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ (Ή ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ)

Σχολιασμός της συνέντευξης του Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ στον Εθνικό Κήρυκα, η οποία αναδημοσιεύθηκε κατ' αποκλειστικότητα από τη Ρομφαία :
  1. "Περιμένουμε η Μεγάλη Σύνοδος πραγματικά να δώσει το πνεύμα του ρόλου της Εκκλησίας στον άνθρωπο του 21ου αιώνα", δηλ. μπουρδολογίες που κρύβουν το παραπάνω αναφερόμενο σκοπό.
  2. Η Πανορθόδοξη Σύνοδος θα είναι μια ηχηρή φωνή της ενωμένης Ορθοδοξίας, δηλ. μια ηχηρή φωνή προς τα αφεντικά της θρησκευιτκής παγκοσμιοποίηγσης ότι το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως χειραγωγεί τις Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες προς την εξυπηρέτηση των σκοπών τους.
  3. Το Φανάρι θέλει πάση θυσία να γίνει η Πανορθόδοξη Σύνοδος και να ψηφισθούν τα 6 προσυνοδικά κείμενα της Σύναξης των Προκαθημένων και ιδιαίτερα η επίσημη συνοδική αναγνώριση της συνύπαρξης του Χριστού των 7 Οικουμενικών Συνόδων (αλλά όχι της 8ης και της 9ης Οικουμενικών Συνόδων) μαζί με τον Βελιαρ - Αντίχριστο του Εωσφορικού Συγκρητιστικού Διαχριστιανικού και Διαθρησκειακού Οικουμενισμού του προσυνοδικού κειμένου με τον τίτλο "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον", έστω και αν δεν μετάσχει, έστω και αν δεν υπογράψει τα 6 αυτά κείμενα το Πατριαρχείο Αντιοχείας, το οποίο διακηρύσσει ότι δεν θα μετάσχει της Πανορθόδοξης Συνόδου, αν δεν λυθεί υπέρ του το θέμα της εκκλησιαστικής κυριαρχίας επί του Κατάρ και σε βάρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, το οποίο θεωρεί ως καταληψία.
  4. Το Φανάρι, για τη διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου, μαζεύει κεφάλαια από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τους ομογενείς, από τις άλλες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες και από την Ελληνική Κυβέρνηση, χωρίς όμως να θέλει να δώσει στη δημοσιότητα αριθμούς κεφαλαίων. Γιατί το Φανάρι συλλέγει κεφάλαια και δεν πληρώνει η αντιπροσωπεία κάθε Αυτοκέφαλης Εκκλησίας τα δικά της έξοδα επιτόπου στην Κρήτη όταν κάνει κατανάλωση;
  5. Θα τρώνε και θα πίνουν κατά τη διάρκεια της Πανορθόδοξης Συνόδου και ταυτοχρόνως θα σκέφτονται την κρίση στην Ελλάδα!!! Αλλά, όπως διευκρίνισε, αυτό που τους νοιάζει είναι πρωτίστως η επιτυχία εκ μέρους του Φαναρίου των οικουμενιστικών στόχων της Πανορθόδοξης Συνόδου.
  6. Η ελευθερία της εκφράσεως καθενός για τα θέματα της Πανορθόδοξης Συνόδου εξαρτάται από την προϋπόθεση να κινείται σε "λογικά" πλαίσια, δηλαδή να μην ξεφεύγει από τους οικουμενιστικούς σκοπούς του Φαναρίου, τους οποίους επιδιώκει μέσω της Πανορθόδοξης Συνόδου. Εξαιρετική ελευθερία έκφρασης!!! Άρα όσοι δεν έχουν τη "λογική" του Φαναρίου και των λοιπών Οικουμενιστών είναι κατ' αρχάς ΑΚΡΑΙΟΙ και στη συνέχεια ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ.
  7. Δεν θα ήταν "λογικοί" αν δεν προωθούσαν στην Πανορθόδοξη Σύνοδο την αναγνώριση ως Εκκλησιών, που εντάσσονται στο "Εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν' του Συμβόλου της Πίστεως της Α΄ και της Β΄ Οικουμενικών Συνόδων, τους Παπικούς και τους Προτεστάντες. Άρα όσοι δεν έχουν τη "λογική" του Φαναρίου και των λοιπών Οικουμενιστών είναι κατ' αρχάς ΑΚΡΑΙΟΙ και στη συνέχεια ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ.Απάντηση του Μητροπολίτη Γκόρι και Ατένι Ανδρέα του Πατριαρχείου Γεωργίας σε άρθρο του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσέτση, πρώην εκπροσώπου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, με τίτλο "Γεγονός ή 'προβοκάτσια' η απόφαση της Εκκλησίας Γεωργίας ; (για απόρριψη του προσυνοδικού κειμένου με τίτλο 'Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον' το οποίο αναγνωρίζει επίσημα α) τον Εωσφορικό Συγκρητιστικό Διαχριστιανικό και Διαθρησκειακό Οικουμενισμό των καμπαλιστών διεθνών τραπεζιτών, οι οποίοι ίδρυσαν το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, β) το ίδιο το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών και γ) ότι οι Παπικοί και οι Προτεστάντες ανήκουν στη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Συμβόλου της Πίστεως των Α΄ και Β΄ Οικουμενικών Συνόδων)" (Πηγή Amen.gr στις 3-3-2016) (PDF) »

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ», ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

ΔΥΟ (ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ) ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ

Ο Άγιος Τριαδικός Θεός χάρισε στον Όσιο Γέροντα Αθανάσιο το ύψιστο χάρισμα της Θεολογίας, του μεγέθους των μεγάλων Θεολόγων Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, λόγω της ακριβούς ορθόδοξης πίστεώς του, της καθαρότητας και της αγιότητας του βίου του και του τεράστιου κόπου του στη μαθητεία της Αγίας Γραφής και των συγγραμμάτων των Αγίων Πατέρων, όπως τούτο με σαφήνεια προκύπτει από τα μαθήματά του Ορθόδοξης Θεολογίας και τις Ομιλίες του.
Νέες Προσθήκες στο Theognosia.gr
29/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
(Προσωρινοί) Βουδιστές μοναχοί θα χρισθούν τα 12 παιδιά που διασώθηκαν από το σπήλαιο… για κάθαρση (PDF)

29/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (αριστερή στήλη) :
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑ - ΚΟΚΚΩΝΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - (1900) (PDF) »

25/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
Γιατί η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την τραγωδία είτε χτυπήσαν τη χωρά πράκτορες είτε η κακή της η… μοίρα (ΦΩΤΟ - PDF)

25/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
Αρκάς για τη φωτιά της Αττικής: Υπάρχουν στιγμές που το χιούμορ μπορεί να σώσει – αυτή δεν είναι μια τέτοια στιγμή (ΦΩΤΟ - PDF)

25/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (αριστερή στήλη) :
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑ - ΤΟ ΕΝΙΑΥΣΙΟΝ ΘΥΜΑ - (1899) (PDF) »

12/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
Έλεγχος σκέψης: Μελέτη που δείχνει πως το Εκπαιδευτικό Σύστημα μας μετατρέπει σε «σκλάβους» (YOUTUBE - PDF)

12/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (αριστερή στήλη) :
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑ - Τ' ΑΓΝΑΝΤΕΜΑ - (1899) (PDF) »

07/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ SPIEGEL ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟ)

07/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
ΣΤΗΝ ΑΝΟΗΤΗ ΑΘΕΪΑ ΟΔΗΓΗΣΕ Ο ΑΡΕΙΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΘΕΥΕΙ ΤΗ ΑΠΟΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΩΤΙΚΟ... (PDF)

07/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
ΝΕΟΣ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑΣ ΜΕ ΧΑΡΕΜΙ – Ο ΝΕΟ-ΑΡΕΙΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΕΣ – ΣΤΟΝ ΡΩΜΑΙΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ, ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ) (PDF - ΦΩΤΟΣ)

07/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (αριστερή στήλη) :
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑ - ΕΡΩΣ ΗΡΩΣ - (1897) (PDF) »

05/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ: «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (PDF)

05/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ: ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ – ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ: ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ» (ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ) ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΠΕ «ΝΑΙ» (PDF)

05/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ Α. ΤΣΙΠΡΑΣ – Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ «ΕΚΠΛΗΡΩΣΑΝ» ΤΟ «ΟΡΑΜΑ» ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (PDF)

05/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ- ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΚΟΠΙΩΝ: «ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ, ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΜΑΣ» (PDF)

05/07/2018 - Προσθήκη Υλικού (αριστερή στήλη) :
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑ - ΦΩΤΑ ΟΛΟΦΩΤΑ - (1894) (PDF) »

29/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
«ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»! Ραββίνος Φριζής: «Προδότες της πατρίδας μου, της Ελλάδας, οι ΤΣΙΠΡΑΣ- ΚΑΜΜΕΝΟΣ- ΚΟΤΖΙΑΣ-Καταραμένο το όνομά τους και η μνήμη τους». (YOUTUBE - PDF)

29/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (αριστερή στήλη) :
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑ - ΒΑΡΔΙΑΝΟΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡΚΑ - (1893) (PDF) »

28/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
Η Μακεδονία είναι μία και ΕΛΛΗΝΙΚΗ – Καταλαβέτε το! Στο ΣτΕ προσέφυγαν 14 Παμμακεδονικές Ενώσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών (PDF)

28/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
Ομάδα διακεκριμένων νομικών χαρακτηρίζει άκυρη τη συμφωνία και ανακοινώνει ότι ξεκινά τη συλλογή υπογραφών με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως προς την αποδοχή ή μη της εν λόγω συμφωνίας (PDF)

28/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ; (PDF)

28/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (αριστερή στήλη) :
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑ - ΝΑΥΑΓΙΩΝ ΝΑΥΑΓΙΑ - (1893) (PDF) »

27/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ Ο ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ ΑΡΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ (ΦΩΤΟΣ)

27/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
Από τον Μακεδονικό Αγώνα (1904-1908), στο σημερινό μακεδονικό ζήτημα (YOUTUBE VIDEO)

27/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1904-1908, ΔΙΨΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΛΛΟΤΙΝΗ (YOUTUBE VIDEO)

27/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (YOUTUBE VIDEO)

27/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - "1904 Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" (YOUTUBE VIDEO)

27/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
Παύλος Μελάς ταινία (1973) (YOUTUBE VIDEO)

27/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (αριστερή στήλη) :
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑ - Η ΝΟΣΤΑΛΓΟΣ - (1894) (PDF) »

26/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
Ο ΠΑΠΑ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ (YOUTUBE VIDEO)

26/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Η απελευθέρωση της Αθήνας το 1944 (YOUTUBE VIDEO)

26/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
Η Ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (YOUTUBE VIDEO)

26/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
Η Ιστορία του Κόσμου μέσα σε 2 ώρες - Ντοκιμαντέρ (YOUTUBE VIDEO)

26/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (αριστερή στήλη) :
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑ - ΟΛΟΓΥΡΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ - (1892) (PDF) »

25/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (Κεντρική στήλη)
Ρεπορτάζ της Βουλγαρικής τηλεόρασης btv για τα Σκόπια (YOUTUBE VIDEO)

25/06/2018 - Προσθήκη Υλικού (αριστερή στήλη) :
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑ - ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ - (1892) (PDF) »